Okolina

Pratite nas na Google news

Besplatan tramvajski i trolejbuski prevoz u periodu Uzbune u Sarajevu

Besplatan tramvajski i trolejbuski prevoz u periodu Uzbune u Sarajevu
Foto: Arhiva | Besplatan tramvajski i trolejbuski prevoz u periodu Uzbune u Sarajevu
Fena

SARAJEVO - Vlada Kantona Sarajevo danas je održala vanrednu sjednicu posvećenu problematici zagađenja vazduha na kojoj je donesena odluka da će, pri sljedećem proglašenju epizode Uzbuna u KS-u tramvaji i trolejbusi putnike voziti besplatno.

Zajedno sa predstavnicima kantonalnih institucija i stručnih tijela za tu problematiku članovi Vlade su razmatrali te usvojili Izvještaj o mjerama poduzetim po osnovu Odluke o proglašenju epizode "Uzbuna" .

Na sjednici su doneseni su i ovi zaključci:  

- Inicira se sastanak sa federalnim ministarstvima okoline, te saobraćaja i komunikacija kao i Federalnom inspekcijom vezano za koordinirani nastup oko mjera vezanih za zagađenje vazduha;

- Zadužuje se Kabinet premijera da inicira sastanke sa privrednicima u KS-u koji su potencijalni zagađivači vazduha;

-Na sastanku sa međunarodnom zajednicom tražiti način da se, u prvoj fazi, opreme predškolske ustanove prečistačima vazduha, kako bi se olakšali efekti zagađenja u narednim periodima "Upozorenja" i "Uzbune".

Javnost će biti kontinuirano informisana o epizodama zagađenja  vazduha i mjerama koje su na snazi, njihovom sprovođenju te o eventualnom uvođenju novih mjera, saopšteno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije