Okolina

Crnković o prolongiranju odlaganja otpada na Trgovskoj gori

Crnković o prolongiranju odlaganja otpada na Trgovskoj gori
Foto: Arhiva | Crnković o prolongiranju odlaganja otpada na Trgovskoj gori

NOVI GRAD - Mario Crnković, predsjednik Udruženja "Green Team" iz Novog Grada i dugogodišnji aktivista protiv odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, kazao je za "Nezavisne novine" da korak po korak, otpor građana koji traje čitav niz godina u želji da se odbrani pravo na život, s vremenom daje rezultate.

"U borbi za život, zgazili smo klasične podjele koje vijekovima prate ovaj prostor. Važno je da se sada još intenzivnie angažujemo i konačno odbranimo Unu, Krajinu, nas koji smo sada ovdje i one koji će doći nakon nas. Prijetnja nuklearnih, radioaktivnih i drugih opasnih otpada je nešto što prevazilazi okvire Balkana. 'Green team' nastavlja svoje aktivnosti po pitanju slučaja Trgovska gora, s tim da će od početka novembra biti još intenzivnije, kako na domaćem, tako i na međunarodnom planu", istakao je Crnković.

Podsjećamo, danas je Andrej Plenković, predsjednik Vlade Hrvatske, nakon današnjeg sastanka sa Borjanom Krišto, predsjedavajućom Savjeta ministara BiH rekao je da je sa Slovenijom dogovoreno da se nuklearni otpad skladišti u okviru nuklearne centrale Krško do 2028. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije