Okolina

Pratite nas na Google news

DM će podržati šest ekoloških projekta

DM će podržati šest ekoloških projekta
Foto: N.N. | DM će podržati šest ekoloških projekta
PR

​SARAJEVO – Šest ekoloških projekata sa područja cijele BiH izabrano je za realizaciju u inicijativi dm {ZAJEDNO} za bolje sutra, pokrenutoj s ciljem očuvanja, uređenja i zaštite okoline.

Kompanija dm inicijativu provodi u sklopu kampanje UČINIMO SVJESNO, u okviru koje je već ranije ukinuta upotreba besplatnih plastičnih vrećica u svim dm prodavnicama. Od 98 prijavljenih projekata koji su ispunjavali uslove, odabrano je šest njih.

Tako će u narednom periodu dm osigurati podršku u realizaciji sljedećim ekološkim projektima:

  • "Banjalučka gradska bašta kao inspiracija za nov način života" Udruženja građana "Gradske bašte" iz BanjeLuke,
  • projekt Opštine Neum "Čišćenje neumskog podmorja"
  • "Formiranje, razvijanje i zaštita zelene infrastrukture" iz mostarskog udruženja "Korak naprijed"
  • "Tu živim – to cijenim" od PD "Koprivnica Bugojno"
  • projekt JU "Ekologija i bezbjednost" iz Trebinja "Ozelenjivanje opožarenog područja i uređenje vidikovca sa pogledom na grad"
  • te projekta Opštine Lukavac "Uređenje školskog parka u Lukavcu".

"Na osnovu prijava koje smo zaprimili, evidentno je da u našoj zemlji raste angažman na području zaštite okoliša i raduje nas činjenica da na tom planu imamo dobre partnere. Unapređenje životnog standarda i povećanje svijesti o važnosti brige o okolišu i životnoj sredini su ciljevi naše kampanje UČINIMO SVJESNO a šest odabranih projekata samo je jedan dio ove cjelokupne priče", izjavila je Admira Isaković, članica Uprave dm-a.

Uslovi za prijavu bili su da projekti slijede društveno – odgovorne ekološke ciljeve što između ostalog podrazumijeva i čišćenje i uređenje zelenih površina, čišćenje rijeka i korita, sadnja i pošumljavanje, postavka kanti za otpad i sl.

Sve zainteresovane nevladine organizacije, udruženja i javne ustanove mogli su se prijaviti putem platforme www.dm-zajedno.ba, od 12.8. do 16.9.2019. Pod krovnim imenom {ZAJEDNO} dm realizuje već četvrtu društveno odgovornu kampanju, osiguravajući podršku društveno korisnim projektima i unapređenju životnog standardna u Bosni i Hercegovini.

DM

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije