Okolina

Eko-šetnja u Tesliću za manje otpada

Eko-šetnja u Tesliću za manje otpada
Foto: Pixabay | Eko-šetnja u Tesliću za manje otpada

TESLIĆ - Kako bi zaštitili prirodu, ali i uticali na svijest građana o njenom očuvanju, Agencija za razvoj i saradnju "Cerebra" zajedno sa partnerimai i Omladinskim klubom Teslić organizuje šestu Eko-šetnju, koja će se održati sutra s početkom u 18 časova na gradskom trgu u Tesliću.

Oni su tom prilikom pozvali sve koji žele da se priključe akciji da sa sobom ponesu zaštitne maske te udobnu odjeću i obuću. Organizator će, ističu, obezbijediti rukavice i vreće za smeće.

"Šetnja je otvorena za sve zainteresovane koji žele da se upoznaju, druže, rekreiraju i doprinesu smanjenju otpada", navode iz "Cerebre". Dragana Despić, generalni sekretar Omladinskog kluba Teslić, kaže da od samih početaka i osnivanja kluba sarađuju sa "Cerebrom", te je bilo očekivano da će ova akcija doći i u njihovu opštinu.

"Bilo je prirodno da mi budemo domaćin Eko-šetnje. Planiramo da zajedno sa sugrađanima i predstavnicima naše organizacije prošetamo gradom i dodatno doprinesemo značaju i promociji zdravog stila života", istakla je Despićeva za "Nezavisne".  Prema njenim riječima, ova akcija ne bi trebalo da traje duže od sat vremena, s obzirom na to da će prošetati samo kroz uži dio grada.

"Startna pozicija je gradski trg, a napravićemo krug do gradske plaže i tu ćemo se sastati", kazala je Despićeva.

Dodaje da je "Cerebro" odlučio da se akcija Eko-šetnja proširi i do drugih gradova, te da je pored Laktaša, Gradiške, Srpca, Banjaluke, konačno stigla i u Teslić.

Svrha akcije je, kako kaže, osim promocije zdravog stila života, i uključivanje što više mladih u društvenu zajednicu.

"Poziv je otvoren za sve, a vjerujemo da će nam se što više građana pridružiti", rekla je Despićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije