Okolina

Ima li snijega do kraja januara?

Ima li snijega do kraja januara?
Foto: Pixabay | Ima li snijega do kraja januara?

Meteorolog Nedeljko Todorović navodi da nema nagovještaja da ćemo u narednom periodu imati bilo kakve veće snježne padavine.

Ističe da nas do kraja mjeseca očekuje toplije vrijeme sa maksimalnim temperaturama između 10 i 12 stepeni. Ukazuje da bi nešto hladniji period od nekoliko dana uslijedio između 5. i 10. februara.

Nedeljko Todorović upozorava da bi sutra u jutarnjim satima moglo doći do pojave ledene kiše na području Vojvodine, zapadne Srbije i okolini Beograda.

"U srijedu i četvrtak, vjerovatno, možda i u nekim nižim predjelima, negde i do 10-12 stepeni, na planinskim predjelima biće oko nule, na primjer, na Zlatiboru, čak i možda 3-4 stepena iznad nule. U četvrtak i subotu malo kiše i malo snijega na planinama, ali to su tolike male količine padova da se skoro ne bi ni primijetile. Tako da mislim da do kraja januara nekih ozbiljnih sniježnih padavina u planinskim predjelima neće biti", navodi Todorović.

Ukazuje da do kraja januara, neće biti nekih obilnih sniježnih padavina.

"Znači, generalno, ide sad toplije vreme do kraja januara, vjerovatno i prvih dana februara, bar prvih pet, šest dana", kaže Todorović.

Ukazuje da bi nešto hladniji period od nekoliko dana uslijedio između 5. i 10. februara, piše Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije