Okolina

Na plažama Urugvaja pronađeno na hiljade uginulih pingvina

Na plažama Urugvaja pronađeno na hiljade uginulih pingvina
Foto: Pixabay | Na plažama Urugvaja pronađeno na hiljade uginulih pingvina

MONTEVIDEO - Na hiljade uginulih pingvina pronađeno je posljednjih dana na plažama Urugvaja, a posebno u ljetovalištu La Paloma, koje se nalazi na jugoistočnoj obali zemlje, saopštili su lokalni zvaničnici.

"Panorama je prilično depresivna, tužna. Suočavamo se sa velikim brojem uginulih pingvina, posebno ovdje u La Palomi, a zapravo i na cijeloj obali Urugvaja", rekao je Pablo Sena, zadužen za komunikaciju opštine La Paloma, na konferenciji za novinare, javila je ANSA.

Uginuće najmanje 5.000 pingvina u La Palomi bi se, prema prvim procjenama stručnjaka, moglo pripisati nedostatku hrane u vodama Atlantskog okeana, javila je televizija 4 TV, prenio je portal Ellitoral.

Sena je dodao da je prošle nedjelje veliki ciklon, koji doduše nije pogodio obale Urugvaja, ali je bio prilično jak na Atlantiku, takođe, mogao da bude jedan od uzroka koji je doprinio da broj uginulih pingvina bude još veći.

Sa svoje strane, nevladina organizacija "SOS Reskate de Fauna Marina" saopštila je da je maksimalna pothranjenost posljedica i prekomjerne eksploatacije okeana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije