Okolina

Organizovano uređenje lokaliteta jezera Alagovac

Organizovano uređenje lokaliteta jezera Alagovac
Foto: TO Nevesinje | Organizovano uređenje lokaliteta jezera Alagovac

NEVESINJE - U Nevesinju će u subotu, 8. maja, biti organizovana akcija čišćenja i uređenja područja oko jezera Alagovac, najavljeno je iz Omladinskog kluba "Novi val" Blagaj, koji koordiniše aktivnost.

Iz "Novog vala" navode da je aktivnostima na uređenju prethodio radni sastanak sa predstavnicima Nevesinja, koji su predstavili problem pretjeranog nagomilavanja animalnog otpada na neprikladnim mjestima, velikog broja divljih deponija na javnim mjestima, kao i nedovoljnu edukovanost o odlaganju otpada.

Uređenje jezera, drugo po redu, provodi se u okviru organizacije "Eko HUB" Blagaj, kojim koordiniše Omladinski klub "Novi val", a u saradnji sa predstavnicima lokalne zajednice Nevesinje, te udruženjima "Vid", "Alagovac", Etno grupom "Simonida", Planinarsko-ekološkim društvom "Zimomor" i volonterima.

Akciji čišćenja, koja počinje u 10.00 časova, mogu se pridružiti i građani koji žele da doprinesu očuvanju životne sredine.

"Eko HUB" Blagaj pokrenut je u sklopu projekta "Misli o prirodi!" koji sprovodi Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije