Okolina

Putin: Ekološka bezbjednost među ključnim prioritetima

Putin: Ekološka bezbjednost među ključnim prioritetima
Foto: Pixabay | Putin: Ekološka bezbjednost među ključnim prioritetima

Pitanja vezana za održivu upotrebu prirodnih resursa, ekološka bezbjednost i kvalitet života ljudi su među ključnim prioritetima Rusije, naveo je ruski predsjednik Vladimir Putin u poruci učesnicima, organizatorima i gostima 9. međunarodnog ekološkog kongresa "Nevski".

Poruka ruskog predsjednika objavljena je na internet stranici ruskog Kremlja.

Prema njegovim riječima, Rusiji je drago što može da podijeli praksu i pozitivno iskustvo sa drugima i uvijek će podržavati međunarodne inicijative čiji je cilj poboljšanje životne sredine.

"Vaš forum godinama jača naše stavove kao kredibilna platforma za diskusije o nizu ekoloških pitanja. Učesnici kongresa će danas nastaviti smislene razgovore o gorućim ekološkim pitanjima kao što su zaštita životne sredine, načini unapređenja zakona u ovom važnom području i zajedničko traženje odgovora za izazove koje donose klimatske promjene", istakao je Putin.

Kongres "Nevski" održava se u Sankt Peterburgu od 2008. godine. Događaj organizuje Međuparlamentarna skupština Zajednice nezavisnih država (ZND), zajedno sa Savjetom Ruske Federacije i ruskim Ministarstvom za prirodne resurse i životnu sredinu, podsjeća TASS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije