Okolina

"Šupljozemljaši" tvrde da unutar planete žive njeni čuvari

"Šupljozemljaši" tvrde da unutar planete žive njeni čuvari
Foto: Ilustracija | "Šupljozemljaši" tvrde da unutar planete žive njeni čuvari

Sve brojna je zajednica "šupljozemljaša", odnosno zagovornika teorije da je Zemlja šuplja i da u njenom središtu žive superiorna bića, računajući i ona koji upravljaju takozvanim NLO-ima.

Postoji čitava zajednica onih koji vjeruju da u šupljoj utrobi Zemlje postoji "rajski vrt" i da su ga nastanila "vanzemaljska bića" preuzevši na sebe ulogu "čuvara planete" koji nadziru Zemljane da se ne bi potamanili nuklearnim oružjem - navodi britanski "Dejli mejl".

Jedan od vodećih zagovornika ove pseudonaučne teorije Rodni Klaf tvrdi da pokret "šupljozemljaša" ima na hiljade sljedbenika i da njihov broj neprestano raste.

On je uvjeren u teoriju o šupljoj Zemlji u kojoj postoji raj sa vlastitim solarnim sistemom, pa je 2007. organizovao "putovanje u središte zemlje" kroz jedan od ulaza koji se, navodno, nalazi na Sjevernom polu. Ekspedicija je, ipak, otkazana.

Osim navodnog ulaza u unutrašnjost zemlje na Sjevernom polu, Klaf i njegovi sljedbenici tvrde da još jedan ulaz postoji i na Himalajima.

"Šupljozemljaši" vjeruju da su na isti način šuplji i Mjesec te ostale planete.

Oni tvrde da su vanzemaljci, zapravo, stanovnici Zemlje, skriveni u njenom sredštu, te da redovno špijuniraju Zemljane koji žive na površini putem NLO-a.

"Većina NLO-a dolazi iz naše planete", tvrdi Klaf.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije