Okolina

Tri djevojčice pobjednice "Eko-maratona"

Tri djevojčice pobjednice "Eko-maratona"
Foto: N.N. | Tri djevojčice pobjednice "Eko-maratona"

TREBINJE - Pobjednice ovogodišnjeg "Eko-maratona" u Trebinju, organizovanog povodom Međunarodnog dana zaštite životne sredine, su tri osnovke: Anastasija Žulović, Kristina Dolina i Sara Tomić.

Iako je na cilj prva stigla Anastasija, sve tri djevojčice su se saglasile da im nije bio važan plasman, već učešće i druženje sa vršnjacima, jer je ovogodišnja ulična trka, popularno nazvana maratonom, okupila blizu 200 djevojčica i dječaka iz osnovnih škola.

Trebinjska Gradska uprava je, u saradnji sa Javnom ustanovom "Ekologija i bezbjednost" i Komunalnim preduzećem iz ovoga grada, upravo na ovaj dan  organizovala "Eko-maraton", s ciljem jačanja svijesti o zdravoj životnoj sredini.

"I ove godine smo se okupili kako bismo ukazali na potrebu očuvanja prirode i cijelog okruženja, pa smo organizovali niz manifestacija prvenstveno za djecu i sa djecom, jer su oni najbolji promoteri zdravlja i očuvanja sredine u kojoj živimo", kazala je Marija Ninković iz Javne ustanove "Ekologija i bezbjednost".

Načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Bojan Čvoro je istakao  da je ekološka situacija u Trebinju zadovoljavajuća, ali da uvijek može biti bolja, zbog čega je, osim ulične trke, na ovaj dan upriličen i niz drugih aktivnosti. Tako su na Trgu slobode dijeljene sadnice cvijeća, a na obilaznici, kod mosta branilaca Trebinja, su sađeni oleanderi.

Nadležne službe Komunalnog preduzeća, Sportsko-ribolovnog društva, JU "Ekologija i bezbjednost", Vatrogasne jedinice i  Civilne zaštite "Hidroelektrana na Trebišnjici" su učestvovale u akciji uređenja gradskih javnih i zelenih površina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije