Okolina

Uklonili farmaceutski otpad koji je pronađen kod Mrkonjić Grada

Uklonili farmaceutski otpad koji je pronađen kod Mrkonjić Grada
Foto: N.N. | Uklonili farmaceutski otpad koji je pronađen kod Mrkonjić Grada

MRKONJIĆ GRAD - Farmaceutski otpad, koji je u martu pronađen kod Jasenovih Potoka, opština Mrkonjić Grad, uklonjen je radi zaštite zdravlja stanovništva, životne sredine, te suzbijanja daljih potencijalnih rizika.

Iz opštine Mrkonjić Grad saopšteno je da je, po nalogu Odjeljenja za prostorno planiranje i stambeno-komunalne poslove, izabran najpovoljniji ponuđač, preduzeće "Reciklon RS" Ljubinje.

Potom je, u prisustvu ovlaštenih predstavnika opštine Mrkonjić Grad, utovaren ovaj farmaceutski otpad, a koji je ranije prikupljen, te je zatim transportovan na dalje zbrinjavanje.

"Da podsjetimo, u martu je prijavljeno da je kod Jasenovih Potoka nepoznato lice istovarilo veliku količinu farmaceutskog otpada, a s obzirom na to da je zakonom o upravljanju otpadom regulisano da troškove u ovakvim slučajevima snosi lokalna zajednica, to je i urađeno. O svim sprovedenim aktivnostima biće upoznati  nadležne institucije i organi", saopšteno je iz opštine Mrkonjić Grad.

Podsjetimo, kako su "Nezavisne" ranije objavile, nakon što je ovaj slučaj prijavljen, konstatovano je da se tu nalaze dvije veće deponije medicinskog otpada, na kojima su i lijekovi stariji od 26 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije