Okolina

Vazduh ponovo zagađen u KS

Vazduh ponovo zagađen u KS
Foto: Anadolija/Arhiva | Vazduh ponovo zagađen u KS

SARAJEVO - U Kantonu Sarajevo ponovo je proglašena epizoda "pripravnost" zbog pogoršanja kvaliteta vazduha i vremenskih prilika koje tome pogoduju, saopšteno je iz kantonalne Vlade.

Uprkos snježnim padavinama, vazduh je zagađen, a prekoračenja granične vrijednosti zabilježene su u Ilijašu, Ilidži, Otoci i Vogošći.

Boljem kvalitetu vazduha neće pogodovati ni vremenske prilike, s obzirom na to da su za naredna tri dana prognozirane relativno stabilne vremenske prilike, praćene niskom temperaturom, povremenim slabim padavinama i vjetrom slabog intenziteta, kao i temperaturnim inverzijama u jutarnjim i večernjim časovima.

Tokom trajanja ove epizode zagađenja vazduha, rizičnim grupama stanovništva - trudnicama, djeci, starijim osobama, te hroničnim bolesnicima sa plućnim i kardiovaskularnim oboljenjima preporučuje se da smanje naporne fizičke aktivnosti, kao i boravak na otvorenom.

Zabranjeno je kretanje automobila i teretnih vozila čiji dizel motori imaju normu Evro jedan i manju u zoni A, u opštinama Stari Grad, Centar, Novi Grad, Novo Sarajevo i Ilidža, ispod 700 metara nadmorske visine, uz pojačane kontrole inspekcijskih organa i asistenciju organa MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije