Okolina

Vrijedni Miljevci očistili i uredili naselje

Vrijedni Miljevci očistili i uredili naselje
Foto: Srna | Vrijedni Miljevci očistili i uredili naselje

FOČA - Tridesetak mještana Miljevine danas su uklanjali smeće, kosili travu, čistili i uređivali zelene i druge javne površine u tom naselju u opštini Foča.

Dok je mnogima nedjelja dan odmora i čekanja da nadležne službe rade svoj posao, mještanima Miljevine bila je potrebna samo dobra volja i organizacija da za par sati očiste i uljepšaju naselje.

Sve ih je okupilo Udruženje građana "Miljevina" koje u februaru krenulo sa organizovanjem proljećnih akcija čišćenja. Ovu treća akciju podržala je i lokalna uprava.

Ranko Elez, predsjednik Udruženja, kaže da je cilj da se očisti i uredi dio centra Miljevine, čitav plato kod škole, te dio kod spomenika na ulazu u naselje, koji je bio mnogo zapušten.

"Tu bismo iskrčili dio starog i dotrajalog drveća i uskoro zasadili novo zelenilo. Cilj nam je svima da imamo čisto i sređeno naselje, koje je već bogato zelenim površinama, samo ih treba održavati", rekao je Elez.

Načelnik opštine Milan Vukadinović je naglasio da Miljevina zavređuje mnogo veću brigu i da će opština to pokazati u narednom periodu.

"Nećemo stati na podršci ovoj i sličnim akcijama, a želja nam je da ovdje uredimo kupalište na rijeci Bistrici. Slijedi osvjetljenje gradskog igrališta pored škole, tako da ćemo izdvojiti dio sredstava da se to privede kraju”, rekao je Vukadinović.

Mještani Miljevine najavili su još sličnih akcija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije