Užasan prizor iz Bočca: Vrbas nosi tone smeća

BANJALUKA - Koliko malo pažnje posvećujemo našoj okolini, i koliko se mnogo trudimo da je što više uništimo pokazuju šokantni prizori koji nam dolaze iz Bočca.

Tragovi bombe iz nuklearnih testova na dnu okeana

Životinje koje žive u najdubljim dijelovima okeana u sebi nose radioaktivni ugljenik, zaostavštinu nuklearnih testova sprovedenih tokom hladnog rata. Naučnici su skoro ...

"Nuklearni otpad odlagati na mjestu nastanka"

LJUBLJANA - Predsjednik Odbora za zdravstvo Parlamenta Slovenije Franc Trček u razgovoru sa poslanicima iz BiH o izgradnji odlagališta nuklearnog otpada u Trgovskoj gori u ...

Planeta nikad zagađenija: Ugljen dioksid na nezabilježenoj visini

Naučnici u Sjedinjenim Američkim Državama zabilježili su najviši nivo ugljen dioksida koji zagreva planetu od kada se uopšte mjeri njegov nivo u atmosferi Zemlje.

Temelji Keopsove piramide kriju veliku tajnu o njenom nastanku

Pitanje na koje se odgovor traži već decenijama, napokon bi moglo da dobije odgovor koji se do sada skrivao u temeljima piramide.

Arheolozi otkrili srednjevijekovno groblje u Sloveniji

​Tim arheologa iz Muzeja Pomurja u Sloveniji otkrio je srednjovjekovno groblje u mestu Tišina, prvo takve vrste u severoistočnom Pomurju.

Evropu "ubija" kiša, u Sibiru "tropsko ljeto"

Dok u regionu bjesni nevrijeme, a očekuju se obilne padavine, na sjeveru Rusije u blizini polarnog pojasa, izmjerena je temperatura od čak 31°C.

UN postigao sporazum o smanjenju plastičnog otpada u okeanima

Oko 180 država je postiglo dogovor kojim se želi znatno smanjiti količina plastike koja završi u svjetskim okeanima, objavile su Ujedinjene nacije.