BiH

Bundalo saslušan u Tužilaštvu BiH zbog referenduma u RS

Bundalo saslušan u Tužilaštvu BiH zbog referenduma u RS
Bundalo saslušan u Tužilaštvu BiH zbog referenduma u RS

SARAJEVO - Perica Bundalo, poslanik (PDP) u NSRS i član Republičke komisije za provođenje referenduma danas je saslušan u Tužilaštvu BiH kao svjedok.

"Dao sam izjavu na okolnosti djelovanja NSRS u kontekstu provođenja odluke Ustanvog suda BiH, od 26. novembra 2016., ali i u  kontekstu djelovanja NSRS 14. jula 2016. godine kada je donesena oduka o referenduma i o radu Komisije za provođenje referenduma", rekao je Bundalo.

On je  rekao da poslanici u NSRS i delegati Vijeća naroda prema ččlanu 73 Ustava RS oslobođeni su od bilo kakve krivične i građanske odgovornosti za bilo koji postupak učinjen u okviru nadležnosti NSRS.

"Poslanici nemaju nikakvu odgovornost jer njih direktno štiti Ustav RS", rekao je Bundalo.

On je istakao da je njegovo mišljene o referendumu poznato, te da je on još u julu rekao da nije za organizovanje referenduma.

"Imate zapisnik mog govora i čućete šta sam rekao. Referendum se desio. Kasno je govoriti o tome da li je trebalo ili nije. Rekao sam  to u raspravi. Bio sam lično protiv održavanja referenduma, ali to je moj lični stav. Evo pokazalo se da NSRS opet mora da uskladi zakon sa odlukom Ustanvog suda", rekao je Bundalo.

Istakao je da nije zbog toga pozvan kao svjedok.

Na novinarsko pitanje ima li išta protivzakonito u organizovanju i održavanju referenduma, Bundalo je rekao da NRSR donosi odluku o orgnaizovanju referenduma i da drugo pitanje ne bi komentarisao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije