BiH

Cvijanović: Savez za promjene postao Savez za Baščaršiju

Cvijanović: Savez za promjene postao Savez za Baščaršiju
Cvijanović: Savez za promjene postao Savez za Baščaršiju

BANJALUKA - Potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović izjavila je da su izborni rezultati koje su ostvarili SNSD, kao i njihovi koalicioni partneri DNS i SP očekivani, te da su na to upućivale sve ankete koje su radili u prethodnih devet mjeseci.

"Opozicione partije su radile katastrofalno i tamo gdje su bili vlast na lokalnom nivou, kao i u Sarajevu, a na republičkom nivou su djelovali destruktivno i to im se obilo o glavu", ocijenila je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da je SNSD, kada se uporede rezultati sa svih lokalnih izbora do sada, na ovim izborima po broju glasova prevazišao i svoj izborni rekord iz 2008. godine što, kako je naglasila, dovoljno govori o povjerenju koje su dobili od građana.

Na pitanje da prokomentariše potrese koji se dešavaju u okviru opozicionog bloka, kao i ostavku predsjednika SDS-a Mladena Bosića, Cvijanovićeva je rekla da su i ti potresi očekivani.

"SDS je platio visoku cijenu u okviru  Saveza za promjene /SzP/, a od tog zajedništva profitirao je jedino PDP. Oni su dobili člana Predsjedništva BiH, a kao neparlamentarna stranka na nivou BiH bez ijednog poslanika u Predstavničkom domu BiH dobili su ministarska i direktorska mjesta. SDS je, nakon dvogodišnjeg tumaranja u vlasti BiH, iz tog partnerstva sa PDP-om, ali i poslušničke politike prema Bakiru Izetbegoviću dobio jedino izborni debakl", naglasila je Cvijanovićeva.

Govoreći o mogućoj promjena naziva Saveza za promjene, kako najavljuju pojedini opozicioni lideri, potpredsjednik SNSD-a je rekla da partije koje čine Savez su pojedinačno nedovoljno jake, tako da tu ni njihovo zajedničko okupljanje i djelovanje nije pomoglo.

"Za takav savez, čak i ako opstane, nije dovoljna samo promjena naziva. Priča o tome kako će sad biti preimenovani u Koaliciju za Republiku Srpsku dolazi prekasno. Oni su svojim djelovanjem u Sarajevu pokazali da su u stanju da se bjesomučno obračunavaju sa institucijama Srpske, zbog čega su u narodu i prozvani 'Savezom za Baščaršiju', i to je teret koji se teško skida sa leđa", rekla je Cvijanovićeva, dodavši da se SNSD ni ne bavi time šta će se dešavati sa tom koalicijom.

Ona je naglasila da su ovi izbori SNSD-u potvrda da ono što rade uživa povjerenje građana i da treba da idu dalje i jačaju sopstvenu koaliciju, jer je ona izdržala test teških vremena u prethodnih deset godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije