BiH

Dodik: Neće Bakir Izetbegović određivati Dan rođenja Srpske

Dodik: Neće Bakir Izetbegović određivati Dan rođenja Srpske
Dodik: Neće Bakir Izetbegović određivati Dan rođenja Srpske
Srna

SOKOLAC - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas na Sokocu da Republika Srpska danas piše istoriju i da je 25. septembar važan istorijski dan za Srpsku.

"Mi branimo svoj dan, Dan državnosti Republike Srpske i ne diramo nikoga. Deveti januar je sveti dan za Republiku Srpsku sve ove godine. Mi danas potvrđujemo da neće Bakir Izetbegović i stranci određivati datum nastanka i rođenja naše Republike Srpske", istakao je Dodik na predizbornoj tribini SNSD-a na Sokocu.

On je rekao da građani Republike Srpske danas imaju sjajnu priliku da potvrdite jedinstvo.

"Naš odgovor danas je referendum i mi danas pišemo našu istoriju. Nisam izabran da bih se bojao i da bih bio prepadnut. Uvijek sam znao kako treba braniti vrijednosti Republike Srpske i srpski nacionalni interes. Dok smo bili u Savjetu ministara BiH, ni Bakiru ni ostalima iz takozvane međunarodne zajednice nije padalo na pamet da pokreću inicijativu za ukidanje Dana Republike. Kad su došli ovi koji sebe zovu Savez za promjene, Bakirov Ustavni sud traži da se ukloni dan rođenja Republike Srpske", naglasio je Dodik.

Da je SNSD u Savjetu ministara BiH i ostalim zajedničkim organima BiH, kaže on, istog trenutka bi napustili te institucije i BiH automatski ne bi mogla više da postoji.

"Savez za izdaju se tako ne ponaša i rasprodaje srpske nacionalne interese, ali im mi to nećemo dozvoliti", rekao je Dodik.

Naglasivši da podržava kandidata za načelnika ove opštine Bojana Koprivicu i odborničku listu SNSD-a, Dodik je na predizbornoj tribini na Sokocu rekao da razvoj Sokoca treba da bude povezan sa Banjalukom, a ne, kako to SDS želi, sa Sarajevom.

"Došao sam da vam kažem da hoću da vam pomognem. Vjerujem u vašu snagu i razum i ne mogu zamisliti da je neko spreman da svoje četiri godine prodaje za 50 KM koliko navodno ova vlast nudi za svoju podršku. Hoću sa vama još jedan dogovor. Hoću da zajedno napravimo plan razvoja Sokoca. Vjerujem da ćemo večeras slaviti pobjedu Republike Srpske na referendumu, a 2. oktobra pobjede SNSD-a u Republici Srpskoj i na Sokocu", poručio je Dodik.

Koprivica je rekao da je "Sokolac danas kada se na referendumu odlučuje o Danu državnosti Republike Srpske sigurno jedinstven".

"Vjerujem da ćemo isto jedinstvo potvrditi i 2. oktobra pobjedom SNSD-a na Sokocu. Period od protekle četiri godine je period propadanja i nazadovanja Sokoca. Mi nudimo razvoj koji će podrazumijevati na prvom mjestu razvoj poljoprivrede. Danas je ovdje na Sokocu otvoren Zavod za forenziku u kojem je počelo da radi 40 radnika, a do kraja godine će biti zaposleno stotinu", naglasio je Koprivica.

On je rekao da je cilj SNSD-a razvijanje privrede i investiranje koje će omogućiti zapošljavanje na području opštine Sokolac. "Planiramo da budemo sa narodom na svakom dijelu Sokoca u svakoj mjesnoj zajednici. Razvijaćemo sport i urediti druge grane privrede naše opštine i zato vas pozivam da 2. oktobra glasate za mene kao načelnika i listu SNSD-a, šo omogućuje snažan i napredan Sokolac", poručio je Korpivica.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije