BiH

Nikšić: Vrijeme je da rezultati izbora budu volja građana

Nikšić: Vrijeme je da rezultati izbora budu volja građana
Nikšić: Vrijeme je da rezultati izbora budu volja građana

KONJIC - Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Nermin Nikšić je u Konjicu na glasačkom mjestu u Domu izviđača glasao na ovogodišnjim lokalnim izborima.

Nikšić je u izjavi za medije nakon glasanja izrazio očekivanje da što veći broj građana izađe na biračka mjesta i obavi svoju građansku dužnost.

Naveo je da SDP BiH na ove izbore izlazi nakon teškog poraza 2014. godine, ali da je u međuvremenu došlo do reorganizacije stranke i da se u ovoj izbornoj kampanji ljudi vraćaju SDP-u.

- Siguran sam da nam je ova kampanja dobro došla u vraćanju povjerenja građana u SDP BiH, a nadam se da će to pokazati i rezultati, što je dobra osnova za 2018. godinu.Tada moramo napraviti jedan ozbiljan blok, jer očito nas ova vlast ne vodi nigdje nego u prošlost, nacionalizam, podjele, mržnju i strah – rekao je Nikšić.

Govoreći o izbornim malverzacijama u biračkim odborima na glasačkim mjestima, rekao je da ne prihvata činjenicu da se takvi slučajevi odmah ne kazne i da institucije zadužene za provedbu zakona odmah ne reagiraju i ne pohapse te ljude i zatraže porijeklo novca.

On smatra da je vrijeme da se promijeni izborni sistem i da se omogući „da rezultati izbora budu volja građana, a ne volja onih koji broje glasove, saopšteno je iz SDPBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije