BiH

OBA: Izmišljanje afere sa diplomom novi nasrtaj na Mehmedagića iz RS

OBA: Izmišljanje afere sa diplomom novi nasrtaj na Mehmedagića iz RS
Foto: Arhiva | OBA: Izmišljanje afere sa diplomom novi nasrtaj na Mehmedagića iz RS

SARAJEVO - Rješenje kojim Inspektorat Republike Srpske traži od Univerziteta za poslovne studije poništavanje diplome direktora Obavještajno-sigurnosne/bezbjednosne agencije Bosne i Hercegovine predstavlja novi nasrtaj na Agenciju i direktora Osmana Mehmedagića, navedeno je u saopštenju OBA.

Kako navode, diploma direktora Mehmedagića je uredno stečena i izdata. To je potvrđeno u više ranijih provjera koje je kroz svoju karijeru u obavještajnom sektoru Mehmedagić prolazio.

"OSA/OBA BiH i direktor Mehmedagić su već duže vrijeme pod konstantnim udarima pojedinih pravosudnih i političkih centara moći kojima ne odgovara zakonit, profesionalan i odgovoran rad Agencije u borbi protiv kriminala i drugih štetnih djelovanja po državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane.", navode iz OBA.

Istiuču da pokušaj da se preko Inspektorata RS na ovakav način diskredituju direktor Mehmedagić i OSA/OBA BiH samo su nastavak tih udara i potpuno je jasno ko i s kojim ciljem stoji iza njih.

"Pravosudne institucije i inspekcije imaju pravo da u skladu sa zakonom vrše provjere, ali niko nema pravo da montira bilo kakve istrage kojima bi diskreditirali osobe koje se suprostavljaju organizovanom kriminalu u BiH", stoji u saopštenju.

Vezane vijesti:

Direktor OBA BiH ostaje bez diplome

"Nezavisne" saznaju zašto direktor OBA ostaje bez diplome

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije