BiH

Stevandić poručio Salkiću da mora da poštuje odluke parlamenta RS

Stevandić poručio Salkiću da mora da poštuje odluke parlamenta RS
Stevandić poručio Salkiću da mora da poštuje odluke parlamenta RS

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić izjavio je danas da potpredsjednik Srpske Ramiz Salkić nema pravo da se ponaša u suprotnosti sa skupštinskom odlukom o sprovođenju referenduma o Danu Republike.

"Salkić, kao i svi državljani RS, ima pravo na svoje mišljenje, ali ne i da se ponaša suprotno stavovima najviše zakondavne institucije u Srpskoj", rekao je Stevandić.

On je pozvao sve građane u RS da razumiju Salkića i njegove predizborne potrebe, te da ne reaguju na njegove provokacije.

"Zahvalio bih se Salkiću, jer svojim stavovima o referednumu o Danu Republike daje ključni doprinos srpskom jedinstvu. Želim mu sve najbolje i nadam se da će biti zadovoljan što se u Srpskoj prema njemu odnosimo korektno, za razliku od njegovog odnosa prema srpskom narodu i Republici Srpskoj", dodao je Stevandić.

Potpredsjednik RS Ramiz Salkić pozvao je danas Bošnjake, ali i sve građane Srpske da u nedjelju, 25. septembra, ne izađu na referendum o Danu Republike i da kažu "ne", kako tvrdi, politici ugrožavanja mira, stabilnosti i budućnosti svih građana u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije