Društvo

U Banjaluci sastanak koordinacionog tima

U Banjaluci sastanak koordinacionog tima
Foto: Vladimir Stojaković | U Banjaluci sastanak koordinacionog tima

BANJALUKA - Sastanak Koordinacionog tima Vlade Republike Srpske za praćenje stanja usljed najavljenih obilnih padavina biće održan danas u Banjaluci.

Početak sastanka, koji će biti održan u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, zakazan je za 14.00 časova, najavljeno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Vlada Republike Srpske imenovala je 10. maja tim čiji je zadatak praćenje stanja u Srpskoj usljed najavljene obilne kiše.

Tim čine potpredsjednik Vlade i ministar pravde Anton Kasipović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i generalni sekretar Vlade Siniša Karan.

U narednim danima u Republici Srpskoj očekuju se obilne padavine koje će izazvati intenzivan porast vodostaja rijeka, posebno u sjevernim i sjeverozapadnim krajevima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U sjeverozapadnom i sjevernom djelu Republike Srpske, prema ranijim prognozama, do srijede, 15. maja, očekuje se od 120 do 150 litara kiše po metru kvadratnom.

Očekuje se rast vodostaja svih rijeka, a prije svega Une i Sane. Problem bi mogle izazvati manje rijeke, potoci i kanalizacija, kao i klizišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije