Društvo

U BiH tri puta više zaraženih nego juče

U BiH tri puta više zaraženih nego juče
Foto: N.N. | U BiH tri puta više zaraženih nego juče
N.N.

SARAJEVO, BANJALUKA, BRČKO - U BiH je u posljednja 24 časa prijavljeno 718 novih slučajeva virusa korona, što je tri puta više nego dan ranije kada je bilo prijavljeno ukupno 214 novozaražnih.

U posljednja 24 časa virus korona potvrđen je kod 251 osobe u Republici Srpskoj, a preminulo je sedam osoba. 

"Prema podacima Instituta za javno zdravstvo, preminuo je muškarac i šest žena, starije životne dobi iz Prijedora, Trebinja, Višegrada, Rudog, Kozarske Dubice i Gradiške", navedeno je u saopštenju Institutu za javno zdravsvo RS. 

Kako se dodaje, od testiranog 581 laboratorijskog uzorka, pozitivno je 116 muškaraca i 135 žena, od kojih je 52 mlađe, 129 srednje i 70 starije životne dobi.

U Federaciji BiH u protekla 24 časa od posljedica virusa korona preminulo je šest osoba, dok je zaraza potvrđena kod 421 osobe.

Analizirano je 2.535 uzoraka, a novi slučajevi registrovani su u svim kantonima u FBiH. 

U Brčkom je registrovano 46 zaraženih virusom korona od 200 analiza urađenih u posljednja 24 časa, saopšteno je iz Štaba za zaštitu i spasavanje.

Podsjetimo, u ponedjeljak je u Srpskoj prijavljeno 50 novoboljelih, dok je u FBiH tada saopšteno da je oboljelo još 160 osoba. U Brčko distriktu juče su saopštili da su prijavljena četiri novooboljela.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije