Društvo

Vrbas poplavio srbačka sela, Sava sve više prijeti

Vrbas poplavio srbačka sela, Sava sve više prijeti
Foto: Facebook | Sava sve više prijeti: Ovako izgledaju poplavljena srbačka sela

SRBAC - Stanje na poplavljenom području u selima Lijevča polja u srbačkoj opštini za sada je pod kontrolom i nema povećanja broja zaplavljenih domaćinstava koja su na udaru Vrbasa ali je zato Sava sve više prijeti i ukoliko se nastavi njen rast do kraja dana mogle bi biti proglašene redovne mjere odbrane od poplava.

Trenutno je na području srbačke opštine i dalje zaplavljeno oko 50 kuća u Starom Martincu, Prijebljezima, Liliću, Kukuljama, Razboju Ljevčanskom, Glamočanima, Bajincima i Gaju a voda je ušla u sedam kuća, od čega u tri u Liliću, dvije u Kukuljama i po jedna u Razboju i Starom Martincu.

Pod vodom je i više stotina hektara oranica na ovom području.

U ovom trenutku zaplavljen je i veliki broj poljoprivrednih površina od Sela Srbac do Korova, naročito u Vlakničkom i Kaočkom polju, kao i jedan broj vikend naselja ali domaćinstva za sada nisu ugrožena.

Na terenu su dežurne ekipe civilne zaštite Srbac koje su mještanima u potencijalno najugroženijem selu Kobašu uručili vreće i pijesak za izgradnju zečijih nasipa a trenutno se obilaze sve lokacije na ovom području kako bi se u slučaju opasnosti mještanima u što kraćem roku izašlo u susret.

(srbac-rs.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije