Ex -Yu

Kluge: Impresivan proces vakcinacije u Srbiji

Kluge: Impresivan proces vakcinacije u Srbiji
Foto: Tanjug | Kluge: Impresivan proces vakcinacije u Srbiji

BEOGRAD - Regionalni direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu Hans Kluge obišao je danas vakcinacioni punkt na beogradskom Sajmu i tom prilikom ocijenio da je proces vakcinacije u Srbiji impresivan.

"Imam veoma pozitivan utisak. Cijli svijet zna da Srbija brzo napreduje u vakcinaciji, ali vidjeti to sopstvenim očima je impresivno", rekao je Kluge, a upitan o impresijama nakon obilaska punkta za vakcinaciju.

On je kazao da je mogao da se uvjeri da se za 10 minuta može proći čitav proces od ulaska, popunjavanje papira do vakcinacije.

Posebno je pohvalio sistem za prijavu i registraciju vakcinacije eUpravu, rekavši da se radi o značajnoj inovaciji. Objasnio je da mu je taj IT sistem detaljno objašnjen i kazao da smatra da je odlično postavljen.

Kluge je kazao da se u EU govori o sertifikatima i da je bitno da SZO, kao panevropska organizacija, gleda i primjere izvan Unije.

Zahvalio je posebno ljekarima i medicinskom osoblju, koji su heroji ove pandemije.

SZO će, prema njegovim riječima, nastaviti da podržava Srbiju, a Srbija, uvjeren je, podržavati ostale zemlje Zapadnog Balkana.

S procedurom na punktu za vakcinaciju na Sajmu delegaciju SZO upoznali su državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Stefoski, direktor Doma zdravlja Savski venac Zoran Bekić i koordinatorka tog punkta dr Dragana Milošević.

Oni su mu pokazali svaku tačku koju prolazi osoba koja dolazi na vakcinaciju, a posebno sistem eUprave.

Kluge je u razgovoru sa osobljem o digitalnom sistemu rekao da je on impresivan.

Takođe, on je imao priliku da prisustvuje davanju vakcine.

Prethodno je Kluge razgovarao sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije