Ex -Yu

Tri brata rođena istog dana postali oficiri

Tri brata rođena istog dana postali oficiri
Foto: Tanjug | Tri brata rođena istog dana danas su postali oficiri

BEOGRAD - Svečana promocija 139 kadeta i kadetkinja Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA priređena je danas ispred Narodne skupštine Republike Srbije. Tim povodom, u znak podrške mladim oficirima okupili su se članovi njihovih porodica, kao i brojni građani.

Ipak, jedna porodica imala je trostruki razlog za sreću. Naime, braća Đorđe, Aleksa i Nikola Racković uspješno su završili Vojnu akademiju i dobili svoje prve činove.

Njihov otac je i više nego ponosan.

"Naša sreća se množi sa brojem tri, to su naša tri sina, oni su rođeni kao trojke, kao takvi su se odlučili za ovaj poziv. Završili su prvo Vojnu gimnaziju, sada Vojnu akademiju, i od ponedeljka postaju svoji ljudi", kaže otac braće Racković koji su danas promovisani u oficire.

Prema riječima oca, niko prije njih nije odabrao vojni poziv.

"Otkako su bili mali tradicija je bila da dolazimo na ove promocije, u to vreme su bili aktuelni aero-mitinzi. Valjda se tu rodila ta ljubav, naše je bilo samo da ih podržimo", kaže ponosni otac.

Kada su mu sva tri sina saopštila da su odlučila da upišu Vojnu gimnaziju, on nije imao šta drugo da uradi nego da ih podrži u toj odluci.

"To su odlučili još u 6. osnovne, pa su istraživali i odlučili se za prijemni. Tek u drugom ili trećem mesecu gimnazije smo mi i zaista shvatili da su oni odabrali taj poziv", rekao je otac.

Sa braćom Racković javnost je upoznata još prošle godine, kada ih je ministar odbrane Aleksandar Vulin primio u svoj kabinet.

Povod je bio uspjeh kadeta Đorđa Rackovića, koji je tada bio pobjednik plivanja za bogojavljenski krst na Savskom jezeru. Drugi do Časnog krsta doplivao je njegov brat Nikola, a obojicu braće iz publike je bodrio Aleksa.

(Telegraf)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije