Ex -Yu

U Srbiju stiže još 211.000 vakcina: "Kinezi i Fajzer rade kao švajcarski sat"

U Srbiju stiže još 211.000 vakcina: "Kinezi i Fajzer rade kao švajcarski sat"
Foto: Tanjug/AP/Arhiva | U Srbiju stiže još 211.000 vakcina: "Kinezi i Fajzer rade kao švajcarski sat"
Tanjug

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da sutra ili u utorak ujutru stiže još 211.000 vakcina Pfizer.

"Kinezi i Fajzer rade kao švajcarski sat, što se tiče isporuka vakcina, svaka im čast. U ponedeljak stiže to, a onda u sledeću nedelju mislim da stiže još 500.000 (kineskih vakcina)...ali ajde da ne govorim još ništa", kazao je Vučić.

Dodao je da su kineske vakcine - 500.000 sljedeći kontignet, poslije dolaska fajzerovih vakcina koje stižu najvjerovatnije sutra.

"I znam da će Kinezi nama da daju još milion vakcina u maju", naveo je Vučić.

Kazao je da Srbija ima oko 15 miliona vakcina u ugovorima, ali da niko ne poštuje ugovore osim Kineza i Fajzera.

Kada je reč o Kovaks programu, dodao je da je trebalo da dobijemo 96.000 vakcina, ali da smo dobili 57.000 vakcina, jer kažu da nismo ugroženi.

"Zato što smo bili pametni i sposobni. Srbija jeste na evoropskom putu i mi moramo da idemo ka Evropi, ali nisam budala da ne smeme da izgovorim šta mislim nekom u Briselu. Ako mislite da vam je poteban predsednik da ga šutiraju kao loptu i u Briselu, Zagrebu i Podgorici, vratite neke predsednike na vlast i imaćete ih opet", poručio je Vučić.

Ne vjeruje da će, kako kaže, nekom u Briselu smetati što će Srbija prozvoditi vakcine, ali da vjerovatno nisu oduševljeni. Istakao je da je za Srbiju važno da bude na evropskom putu više zbog političke stabilnosti, a manje ekonomske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije