Ex -Yu

Vučić: Ne verujem da Putin blefira

Vučić: Ne verujem da Putin blefira
Foto: Tanjug/Arhiva | Vučić: Ne verujem da Putin blefira

NJUJORK - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u intervjuu za američku TV mrežu Njuzmaks izrazio očekivanje da mir prevladati i da će doći do kompromisnog rješenja između Rusije i Ukrajine i ocijenio da ruski predsednik Vladimir Putnin ne blefira kada govori o svojim daljim potezima.

Novinar Njuzmaksa je rekao da je Zapad zabrinut poslije Putinovog obraćanja i izjave o mogućoj upotrebi svih vojnih kapaciteta i upitao predsjednika Vučića, koji se više puta susreo sa ruskim liderom, da li smatra da predsjednik Rusije blefira.

"U Srbiji se nadamo da će mir prevladati i da će svi učiniti sve da se dođe do kompromisnog rešenja. Ne mogu da govorim kao vojni analitičar, već kao predsednik, da bi odgovorio na ovo pitanje, ali da, tačno je, mnogo puta sam se video sa predsednikom Putinom i ne verujem da on blefira", rekao je Vučić koji se nalazi u Njujorku povodom ucešća na 77. Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

Tokom emisije voditelji su pomenuli da Srbija ima dobre odnose sa Rusijom i upitali Vučića kakav je odnos Srbije prema sukobu u Ukrajini.

"Mi imamo tradicionalno dobre odnose sa Rusijom i Ukrajinom", naglasio je Vučić. Dodao je i da se Srbija ne stavlja ni na čiju stranu i da će uvijek osuditi rat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije