Gradovi

Bihać: Složni mještani grade kuću za komšiju

Bihać: Složni mještani grade kuću za komšiju
Foto: N.N. | Bihać: Složni mještani grade kuću za komšiju

BIHAĆ - O tome šta znače humanost i solidarnost na djelu u najtežim vremenima ovih dana zorno svjedoči primjer iz naselja Pokoj, nadomak Bihaća, gdje složni mještani grade novu kuću za svoga komšiju Nermina D., koji je sve donedavno, skupa sa ženom i maloljetnom kćerkom, živio u starom i oronulom objektu.

Predsjednik ove mjesne zajednice Amir Koričić kaže kako se ideja rodila spontano, jer nisu mogli mirno i spokojno posmatrati uslove u kojima živi tročlana porodica.

"Kuća u kojoj su živjeli bila je dotrajala i svaki čas prijetila je opasnost da im padne krov na glavu. Organizovali smo se, prikupili neophodna novčana sredstva, srušili staru i počeli graditi novu kuću. Priloge su dali gotovo svi mještani. I naše komšije koje žive u inostranstvu su pomogle akciju", kaže Koričić.

Dodaje kako je za svega sedam dana urađeno dosta posla, a brojne komšije su dobrovoljnim radom dale svoj doprinos. Kaže kako sve radove planiraju završiti u narednih mjesec ili dva, a nadaju se kako će akciju pomoći i lokalne vlasti. Inače, vlasnik objekta je već duže vrijeme bez zaposlenja i tek povremenim sezonskim radom uspijeva koliko-toliko zaraditi za život svoje porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije