Gradovi

Dodik pozvao građane da glasaju za opoziv načelnika Bratunca

Dodik pozvao građane da glasaju za opoziv načelnika Bratunca
Foto: Srna | Dodik pozvao građane da glasaju za opoziv načelnika Bratunca

BRATUNAC - Lider SNSD-a Milorad Dodik pozvao je građane Bratunca da u nedjelju, 7. avgusta, glasaju za opoziv načelnika ove opštine Srđana Rankića jer je izgubio podršku skupštinske većine i povjerenje naroda.

Dodik je rekao da je Rankić za godinu dana "uspio" da navuče sve protiv sebe i da je "zaključao" Bratunac, prenosi Srna.

"On je glavni krivac i treba ga smijeniti kako bi ponovo ovu opštinu mogli integrisati u uspješne opštine, kakva je bila i prije njegovog dolaska", rekao je Dodik u Bratuncu na skupu za opoziv načelnika.

Dodik je naglasio da će ova opština osjetiti investicije u visini od 10 miliona KM za mnogobrojne projekte i poručio novom načelniku da Rankić treba da odgovara krivično za sve što je uradio.

On je ocijenio da je Rankić sve podredio ličnom i grupnom interesu i spriječio razvoj ove opštine koja je prije njegovog dolaska bila uspješna, te najavio da će sa novim načelnikom biti napravljena stabilna lokalna zajednica.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić ocijenio je da je Rankić imao šansu ali da je nije iskoristio.

"Bratunac je izgubio u ove dvije godine. Bratunac je mjesto sa posebnim emocijama i tu niko ne smije da se igra", rekao je Stevandić.

Ukoliko su protiv njega borci, kaže Stevandić, onda je vrijeme da ode.

"Nama su potrebni graditelji, a ne oni koji će zaustaviti razvoj", rekao je Stevandić.

Poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aleksandar Glavaš rekao je da Rankić ne treba da čeka da ga u nedjelju opozovu i da bi najbolje bilo da odmah podnese ostavku.

On je izrazio nadu da će novi načelnik biti izabran i da će se nastaviti razvoj Bratunca.

Većinski vlasnik Tehničkog remontnog zavoda Bratunac Slaven Ristić je rekao da se od napuštene fabrike uspjelo u Bratuncu napraviti čudo.

"Davali smo šansu načelniku, ali to nisam vidio od njega i vrijeme je da ode i da se drugima da šansa", rekao je Ristić, koji vjeruje da će novi načelnik imati bolju i normalniju viziju razvoja.

On je zahvalio Dodiku što je došao i podržava promjene na bolje u Bratuncu, navodeći da je rijetka prilila da se Srbi slože, ali se vidi da to nije i nemoguće.

Privrednik iz Bratunca Janko Petrović rekao je da je došlo vrijeme da se stavi tačka i glasa za opoziv.

"Vjerujemo da ćemo naći nekoga koji će učiniti više i za privrednike i za borce i sportiste", rekao je Petrović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije