Gradovi

Dodik svoju novčanu nagradu dao Udruženju roditelja djece s poteškoćama

Dodik svoju novčanu nagradu dao Udruženju roditelja  djece s poteškoćama
Foto: Sanja Čakarević | Dodik svoju novčanu nagradu dao Udruženju roditelja djece s poteškoćama

DOBOJ - Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, svoju novčanu nagradu u iznosu od 5.000 KM, koju je dobio povidom Dana grada Doboja, ustupio je Udruženju za pomoć djeci s poteškoćama u razvoju.

Na tu nagradu dodao je još 5000 KM, tako da je ovo udruženje ukupno dobilo 10.000 KM.

Dodiku će povodom Dana grada biti uručena i Plaketa grada, najveće priznanje koje se dodjeljuje.

Snježana Mitrović, predsjednica Udruženja, kazala je da će novac iskoristiti za odlazak svih korisnika Centra za dnevno zbrinjavanje djece i omladine na plivanje u Terme Ozren tokom cijelog ljeta.

"Kada sam čuo da sam uz plaketu dobio i novčanu nagradu, nisam oklijevao da je uručim ovom udruženju", poručio je Dodik.

"Naći se na ovakvim mjestima, učiniti radost ovoj djeci, a naravno i vrijednim vaspitačima koji rade, roditeljima koji zaista vode bitku za svaki dan ove djece da bude srećan. Kada sam čuo da dobijam plaketu grada Doboja, kojoj pripada i 5.000 maraka, nisam oklijevao da kažem da nađu ustanovu u gradu kojoj ću donirati taj novac i ja sam to učinio tako što sam dodao još, tako da je ukupno donirano deset hiljada maraka. Oni su rekli da je to njima dovoljno za ovo ljeto, za prevoz na Terme Ozren, gdje redovno idu na rehabilitaciju i plivanje", izjavio je Dodik.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja, zahvalio je Dodiku što je posjetio Dnevni centar za djecu i omladinu s potekškoćama u razvoju.

Snježana Mitrović, predsjednik Upravnog odbora Udruženja za pomoć djeci s poteškoćama u razvoju, rekla je da kada su saznali da će dobiti novac, odlučili su da ga iskoriste u rehabilitacione svrhe korisnika.

"Biće obuhvaćeni svi, dakle tokom čitavog ljetnog raspusta, i naši korisnici su se obradovali kada su to saznali. Što se tiče našeg rada, mi kao Udruženje nemamo redovna sredstva, funkcionišemo na osnovu donacija kao što je ova, na osnovu projekata, radimo razne akcije i prodajemo svoje proizvode", kazala je Mitrovićeva.

"Velika stvar i veliko djelo je što je Dodik odlučio da svoju nagradu pokloni ovoj djeci, koja će, siguran sam, iskoristiti ta sredstva. Snježana iz Udruženja je rekla u koju svrhu. Raduje me što smo danas baš ovdje i da 250 djece koja imaju poteškoće u razvoj imaju ovaj dnevni centar, koji je grad u proteklom periodu izgradio, opremio i obezbijedio kompletnu stručnu edukaciju", kazao je Jerinić.

On je dodao da nikada veći zvaničnik nije bio u ovom centru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije