Gradovi

Gradske vlasti u Bihaću: 1,3 miliona KM za pomoć privrednicima

Gradske vlasti u Bihaću: 1,3 miliona KM za pomoć privrednicima
Foto: N.N. | Gradske vlasti u Bihaću: 1,3 miliona KM za pomoć privrednicima

BIHAĆ - Gradske vlasti u Bihaću osigurale su 1,3 miliona maraka iz budžeta kako bi pomogle privrednicima čije je poslovanje bilo onemogućeno ili reducirano tokom trajanja pandemije virusa korona.

Gradonačelnik Šuhret Fazlić ističe kako je pripremio nekoliko mjera koje će se, prije primjene u praksi, najprije naći pred poslanicima Gradskog vijeća.

"Sredstva su uplaćena na poseban račun i novac je već operativan. Svim registrovanim privrednim subjektima platićemo račune za komunalnu naknadu do kraja ove godine i radi se o iznosu od oko 700.000 maraka. Treba naglasiti kako ćemo ovaj novac uplatiti na račun Zavoda za prostorno uređenje, jer jedno je nekoga osloboditi plaćanja, a sasvim drugo izmiriti njegova dugovanja", istakao je Fazlić.

Dodao je kako će svi poslovni subjekti koji koriste poslovne prostore u gradskom vlasništvu biti oslobođeni plaćanja kirije do kraja godine, a isto vrijedi i za one koji za obavljanje djelatnosti koriste javne površine.

Također, firme i preduzeća biće oslobođeni plaćanja troškova usluga odvoza smeća i vodosnabdijevanja u protekla dva mjeseca.

Privrednici ističu da su pretrpjeli veliku štetu tokom pandemije virusa korona i da im je svaka pomoć dobrodošla, a da će dugo sanirati posljedice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije