Gradovi

Pratite nas na Google news

Humanitarni broj za liječenje Sanjanke

Humanitarni broj za liječenje Sanjanke
Foto: N.N. | Humanitarni broj za liječenje Sanjanke
Zlatan Čekić

SANSKI MOST - Za potrebe liječenja Saudine Behremović (36), Sanjanke kojoj je za spas života neophodna hitna transplantacija bubrega, otvoren je humanitarni broj kod "BH Telecoma" i svi koji žele da pomognu mogu to učiniti pozivom na broj 090 291 008, čime doniraju dvije marke.

Kako bi se u Francuskoj uradio operativni zahvat neophodno je prikupiti 60.000 eura, a dosad je prikupljena polovina potrebnog novca. Saudina je majka 14-godišnje djevojčice, a prije izvjesnog vremena teško je oboljela na bubrezima i od tada svaki drugi dan putuje na tretman hemodijalize u tridesetak kilometara udaljenu Opštu bolnicu u Prijedoru.

Međutim, liječnici su ustanovili kako je situacija s njenim bubrezima sve teža i da je transplantacija za nju jedini spas. Nada u bolje sutra pojavila se zahvaljujući nevladinoj humanitarnoj organizaciji "Otvorena mreža", koja pomaže projekte liječenja građana Bosne i Hercegovine u inostranstvu. Saudinina majka Sabina Smaka ponudila se kao donor i darivatelj bubrega za kćerku, a preko "Otvorene mreže" organizovana je humanitarna akcija kako bi se prikupila neophodna sredstva za operaciju. Zahvat bi trebalo da bude obavljen u poznatom kliničkom centru koji se nalazi u francuskom gradu Grenoblu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije