Gradovi

Igor Arsenić pobjednik noćnih skokova

Igor Arsenić pobjednik noćnih skokova
Foto: N.N. | Igor Arsenić pobjednik noćnih skokova

SANSKI MOST - Banjalučanin Igor Arsenić je pobjednik ovogodišnjeg takmičenja u noćnim skokovima s gradskog mosta, koje je preksinoć održano u Sanskom Mostu, što je bio i centralni događaj manifestacije "Ljeto na Sani" koja se već duže od 20 godina održava u ovom gradu.

Skokovi su ove godine održani pred rekordnim brojem posjetilaca, a nastupilo je osam hrabrih skakača. Arsenić je osvojio prvu nagradu u visini od 1.000 maraka, drugoplasirani je bio Nikola Kaiš iz Sanskog Mosta, inače prošlogodišnji pobjednik, i njemu je pripala nagrada od 500 KM, dok je treće mjesto i nagrada od 300 maraka otišla u ruke Sanela Ališića.

Skakači su imali zadatak da izvedu dvije serije skokova po vlastitom izboru, a ocjenjivao ih je specijalni žiri čiji članovi su imali težak zadatak da proglase najuspješnije. Organizator ovog događaja bila je Radio-televizija Sana, a generalni pokrovitelj općina Sanski Most, dok je podršku organizaciji događaja nesebično i ove godine pružio Klub ekstremnih sportova "Kondor".

Najboljim skakačima nagrade je uručio načelnik općine Sanski Most Faris Hasanbegović. Kulturno-zabavno-sportska manifestacija "Ljeto na Sani" započela je polovinom jula, a u narednim danima se nastavlja kulturnim dešavanjima u sklopu ovogodišnjeg Sajma knjige.

Pomenuta manifestacija se odvija u znak sjećanja na prvo pominjanje imena grada na Sani u jednom dokumentu ugarskog kralja Bele Četvrtog iz 1244. godine.                                                                

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije