Gradovi

Ključku regatu nije zaustavila korona

Ključku regatu nije zaustavila korona
Foto: N.N. | Ključku regatu nije zaustavila korona

KLJUČ- Ovogodišnja, 24. po redu „Ključka regata“, održana je na simboličan način uz sudjelovanje ograničenog broja učesnika, među kojima je bio najveći broj djece i omladine s poteškoćama u razvoju.

„Nismo željeli prekidati tradiciju, ali smo ove godine primorani da poštujemo sve propisane higijensko zdravstvene mjere zbog pandemije korona virusa. Nadamo se nekim boljim vremenima, kada će ova tužna situacija biti iza nas“, istakao je Nedžad Zukanović, načelnik Ključa.

 Svega pedesetak učesnika, među kojima i štićenici Udruženja „I mi se budimo“ iz Ključa, uživali su u nedjelju u raftingu koji je vožen samo na jednoj etapi, u dužini od oko pet kilometara, nakon čega je za sve raftere priređeno druženje uz kolače i sokove.

 Inače, Ključka regata je u poslednjih nekoliko godina postala najmasovniji rafting karavan u Bosni i Hercegovini, a samo protekle godine sudjelovalo je oko hiljadu učesnika.

Cjelokupna rafting dionica duga je oko 20 kilometara i vodi kroz prekrasan ambijent kanjona rijeke Sane, niz brojne slapove i kaskade koje su karakteristične za ovaj dio njenog toka.

U posljednjih nekoliko godina ova regata je po broju učesnika, uveliko nadmašila mnogo poznatiju "Unsku regatu", koja se dešava na istoimenoj rijeci, ali je ona ove godine otkazana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije