Gradovi

MUP USK: Na prodaju zaplijenjeno naoružanje

MUP USK: Na prodaju zaplijenjeno naoružanje
Foto: N.N. | MUP USK: Na prodaju zaplijenjeno naoružanje

BIHAĆ - Ministarstvo unutrašnjih poslova USK objavilo je javni poziv za prodaju oružja putem zatvorenih ponuda i radi se o paketu koji sadrži 154 komada naoružanja kratkih i 107 komada dugih cijevi.

Kako su nas informisali iz policije, radi se o nelegalnom oružju koje je ranijih godina oduzeto tokom različitih policijskih akcija ili naoružanju nad kojim su vlasnici pravosnažnim sudskim presudama ostali bez prava vlasništva. 

Navedeno je kako ukupna početna cijena za paket oružja iznosi 26.950 maraka i da svi koji su zainteresirani za kupovinu mogu pogledati oružje utorkom i četvrtkom od devet do 12 sati do zatvaranja javnog poziva, uz obaveznu prethodnu najavu dolaska službenom licu.

Prilikom pregleda oružja potencijalni kupci će dobiti spisak u kojem je naznačena vrsta, marka, kalibar i serijski broj oružja koje je predmet prodaje s početnom cijenom. Navodi se kako se oružje prodaje po principu viđeno-kupljeno i da se naknadne reklamacije neće uvažavati te da se isključivo prodaje u paketu s tim da prihvatljive ponude ne mogu biti niže od početne cijene paketa.

Pravo učešća imaju samo pravna lica registrovana za obavljanje djelatnosti prometa oružjem i municijom, a svaki učesnik je obavezan položiti deset posto depozita od početne vrijednosti paketa.

Rok za dostavljanje ponuda ističe 4. februara ove godine, u 12 sati, a kupac je dužan preuzeti oružje u roku od pet dana od dana zaključivanja ugovora uz predočenje dokaza o uplati kupoprodajne cijene.

Primopredaja kupljene robe će se izvršiti zapisničkim putem u prisustvu ovlaštenih lica obje ugovorne strane, navodi se u javnom pozivu koji je objavljen na službenoj stranici MUP-a USK.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije