Gradovi

Mićić: Osim ra­ta kre­di­ta ne­ma­mo ni­šta

Mićić: Osim ra­ta kre­di­ta ne­ma­mo ni­šta
Foto: N.N. | Mićić: Osim ra­ta kre­di­ta ne­ma­mo ni­šta

BI­JE­LJI­NA - No­va zgra­da Cen­tra za so­ci­jal­ni rad pred­stav­lja pri­mjer lo­še sa­ra­dnje i lo­še obav­lje­nog po­sla, is­ta­kao je na današnjoj kon­fe­ren­ci­ji za me­di­je gra­do­načel­nik Bi­je­lji­ne Mićo Mićić.

On je is­ta­kao da je, na­kon što je odo­bren kre­dit Svjet­ske ban­ke za iz­gra­dnju no­vog obje­kta, jer je sta­ri bio neu­slo­van i po­tpu­no uni­šten u po­pla­va­ma 2014, zbog ne­do­maćin­skog odno­sa Je­di­ni­ce za ko­or­di­na­ci­ju po­ljo­pri­vre­dnih pro­je­ka­ta pre­ma ovom pro­je­ktu, grad Bi­je­lji­na do­bio je­dan po­lu­za­vrše­n obje­kat i oba­ve­zu vraćanja kre­di­ta čija sred­stva ni­su is­ko­rištena na­mjen­ski, ka­ko su pla­ni­ra­na. On je pod­sje­tio da je grad obe­zbi­je­dio poče­tna sred­stva za iz­gra­dnju no­ve zgra­de Cen­tra za so­ci­jal­ni rad i na osno­vu us­pje­šno za­početog po­sla od Svjet­ske ban­ke do­bio kre­dit u izno­su od mi­li­on KM, ka­ko bi se zgra­da u po­tpu­nos­ti za­vrši­la.

"Po­sao je pre­uze­la Je­di­ni­ca za ko­or­di­na­ci­ju po­ljo­pri­vre­dnih pro­je­ka­ta, ko­ja je ra­spi­sa­la ten­der, iza­bra­la izvođača ra­do­va i nad­zor. Prvo­bi­tnim ugo­vo­rom je pre­dviđeno da se kom­ple­tan po­sao za­vrši za 100 da­na, odno­sno do kra­ja 2018. go­di­ne. Grad je bio ko­re­ktan i dao sa­gla­snost na pro­duženje ro­ka igra­dnje, ali i za­dnji ro­ko­vi su pro­bi­je­ni. Bliži se kraj 2019. go­di­ne, a mi osim ra­ta kre­di­ta ne­ma­mo ni­šta", izričit je Mićić.

Grad­skoj upra­vi je dos­tav­lje­na na po­tpis okončana si­tu­aci­ja, ko­ju gra­do­načel­nik ni­je po­tpi­sao jer su ra­do­vi ko­ji su izve­de­ni na zgra­di u su­pro­tnos­ti s odre­dba­ma u ugo­vo­ru.

"Ka­blo­vi za stru­ju vi­se po­red zgra­de, ugrožava­jući pro­la­zni­ke. Umjes­to čet­vrtog spra­ta, urađen je treći, a do­ni­je­li su okončanu si­tu­aci­ju na po­tpis. Pi­sme­no ću obra­zložiti zbog čega neću da po­tpi­šem okončanu si­tu­aci­ju, a od onih ko­ji su re­ali­zo­va­li ovaj po­sao tražiću od­go­vor­nost", bio je ja­san Mićić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije