Gradovi

Nakon obraćanja Jerinića okupljeni odblokirali magistralni put

Nakon obraćanja Jerinića okupljeni odblokirali magistralni put
Foto: Srna | Nakon obraćanja Jerinića okupljeni odblokirali magistralni put

DOBOJ - Više stotina građana Doboja, nezadovoljnih odlukom Centralne izborne komisije (CIK) BiH da ne potvrdi izborne rezultate u ovom gradu, odblokiralo je saobraćaj nakon obraćanja gradonačelnika Borisa Jerinića.

Jerinić je zamolio okupljene da se mirno i dostojanstveno ponašaju, zahvalio im što brinu za svoj grad i poručio da političke odluke pojedinih institucija neće spriječiti dalji razvoj Doboja.

On ih je upoznao sa do sada određenim aktivnostima i zahtjevom da bude održan sastanak s predstavnicima CIK-a kako bi dobili odgovore na trenutnu situaciju i najavio borbu svim pravnim sredstvima.

Više stotina građana Doboja okupilo sa oko 10 časova na magistralnom putu Doboj - Maglaj, u dobojskom naselju Vila, noseći transparente "Pravda za Doboj", "Kome smeta razvoj Doboja", "Ne želimo da budemo novi Mostar", "Doboj iznad svih", "Zašto smo mi slučaj?".

CIK BiH nije objavio rezultate lokalnih izbora u Doboju, a na sjednici 19. novembra usvojio je zaključak o pokretanju postupka utvrđivanja povreda pravila izbornog procesa ili izbornih prava na biračkim mjestima u izbornoj jedinici Doboj.

Predstavnici dobojskih odbora PDP-a, DNS-a, SDS-a, Narodnog pokreta "Banjaluka zove" i SP-a su 17. novembra zbog, kako navode, uočenih izbornih nepravilnosti, potpisali zajednički zahtjev o ponavljanju lokalnih izbora u ovom gradu, koji je dostavljen CIK-u.

Blokiran put zbog odluke CIK-a da ne potvrdi izbore u Doboju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije