Gradovi

Nova bolnica u Doboju za tri godine

Nova bolnica u Doboju za tri godine
Foto: N.N. | Nova bolnica u Doboju za tri godine
Bojana Živanić

BANJALUKA, DOBOJ - Cilj nam je da izgradnja nove bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju počne krajem avgusta ili u prvoj polovini septembra, a planirano je da traje tri godine, rekao je Dragan Bogdanić, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS, na predstavljanju idejnog projekta za izgradnju, opremanje i uređenje ovog zdravstvenog objekta.

"Ovo je dvanaesta godina kako je Vlada RS okrenuta prema zdravstvu i ogromna sredstva, koja se broje u stotinama miliona maraka, uložena su u zdravstvo", kazao je Bogdanić.

Prema njegovim riječima, bolnica u Doboju je druga po veličini u RS i bilo je krajnje vrijeme da se započne s izgradnjom novog objekta.

Rekao je da se iz budžeta Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite planiraju sredstva za svaku narednu godinu, pa će tako u budžetu u narednih deset godina biti planirana sredstva za izgradnju bolnice u Doboju.

Milorad Živković, direktor JZU Bolnica "Sveti apostol Luka" u Doboju, kazao je da će ovim projektom biti izgrađena ne samo velelepna zgrada, nego i mnogo bolje organizovana institucija.

"Ovom bolnicom ne dobija samo dobojska regija, nego i širi prostor. Smatram da će mnogo dobiti i zdravstveni sistem, kao i cijela RS", istakao je Živković.

Milan Latinović, pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite RS, kazao je da će bolnica imati prizemlje i šest spratova, a gabariti su 138,80 x 72,85.

"Zbog poplava koje su zadesile Doboj 2014. godine planirano je i izdizanje terena za 80 cm", kazao je Latinović.

Naglasio je da će biti opremljena savremenom medicinskom opremom, a biće korištene i savremene metode dijagnostike.

Putem sistema PACS RIS svi nalazi će, pojašnjava Latinović, biti dostupni u elektronskoj formi te će svi dijagnostički aparati biti uvezani i moći će se povezati sa drugim bolnicama.

"Nova medicinska oprema će omogućiti i nove savremene metode dijagnostike i pružanja usluga, interventnu kardiologiju, centar za moždani udar, RCP, savremenu endoskopsku hirurgiju i ortopediju, oftalmologiju, ORL i druge grane medicine", pojasnio je Latinović.

Naveo je da je bilo neophodno da se izgradi nova zgrada jer je dosad bolnica bila smještena u 15 zgrada, a nalazili su se na trusnom području.

Napomenuo je da je ukupna vrijednost projekta, bez PDV-a, oko 80 miliona KM.

Rekao je da će, osim centralnog, biti izgrađeni i tehnički objekat za potrebe bolnice, kao i parking, koji će imati i helidrom.

"Planirano je da će u bolnici biti dostupna magnetna rezonanca, CT, digitalni rendgen aparat, digitalni mamograf, savremeni ultrazvučni aparati za kardiologiju, radiologiju, internu medicinu i druge sadržaje i usluge koji su neophodni, a koje će ova bolnica pružati", kazao je Latinović.

Bogdanić je još kazao da je planirano da za zdravstveni sistem Srpske bude nabavljen aparat za tipizaciju tkiva, koji je neophodan za uvođenje transplantacije prema standardima evropske donorske mreže "Evrotransplant" i da bi trebalo da dogovor bude postignut vrlo brzo.

Bogdanić je rekao da je o tome razgovarao i sa predsjednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i da neće biti problem da se finansira taj projekat, koji nije bio planiran, jer je stanje sa budžetom veoma dobro.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Komentari: 1

GoranB

"Bogdanić je rekao da je o tome razgovarao i sa predsjednicom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i da neće biti problem da se finansira taj projekat, koji nije bio planiran, jer je stanje sa budžetom veoma dobro." Hahahahaha Neprevaziđeno!

Više komentara Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije