Gradovi

Nova peć grijaće đake dvije škole u Sanskom Mostu

Nova peć grijaće đake dvije škole u Sanskom Mostu
Foto: Zlatan Čekić | Nova peć grijaće đake dvije škole u Sanskom Mostu

SANSKI MOST - U zajedničkom objektu koji koriste Gimnazija i Mješovita srednja škola u Sanskom Mostu u toku je instaliranje nove peći te bi na taj način trebalo da bude riješen problem grijanja u ove dvije obrazovne ustanove.

Podsjećamo da su početkom ove sedmice, zbog hladnih učionica ovih škola učenici odbili da prisustvuju nastavi te su okupljanjem izrazili svoje nezadovoljstvo.

Učenici kažu kako je u takvim uslovima nemoguće izvoditi nastavu te da se ovakva situacija ponavlja svake godine. U međuvremenu, odlukom Ministarstva obrazovanja USK srednjoškolci pohađaju nastavu u dvije osnovne škole dok se konačno ne riješi pomenuti problem.

"Očekujem da će do narednog ponedjeljka sve biti završeno i da će sistem grijanja biti pušten u upotrebu. Tada ćemo biti u prilici da nesmetano organizujemo nastavni proces", kaže Nijaz Halilović, direktor Mješovite srednje škole.

Prema njegovim riječima, nova peć na pelet nabavljena je sredstvima resornog ministarstva i njena cijena iznosila je 80.000 maraka, ali je ugradnja kasnila zbog nemogućnosti dobavljača da je na vrijeme isporuči. Prema njegovim riječima, bili su prisiljeni na izgradnju vlastitog sistema grijanja zbog stalnih nesporazuma s gradskom dvoranom, s kojom su ranije imali zajedničko grijanje.

"Ovim putem izvinjavam se učenicima i njihovom roditeljima i nadam se da smo problem sa grijanjem konačno riješili", kazao je Halilović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije