Gradovi

Otkazana "Unska regata"

Otkazana "Unska regata"
Foto: N.N. | Otkazana "Unska regata"

SANSKI MOST- Ovogodišnja, 48. po redu Internacionalna „Unska regata“, definitivno je otkazana zbog pogoršanja zdravstvene situacije uzrokovane pandemijom virusa korona.

Ovo je potvrdio Amarildo Mulić, direktor Nacionalnog parka „Una“ i predsjednik organizacionog odbora manifestacije.

 „Manifestacija je otkazana u skladu s preporukama nadležnih organa zaduženih za zdravstvenu situaciju u našoj zemlji. Imali smo želju i namjeravali smo da ove godine, ako ništa drugo, organizujemo regatu za medijske radnike iz svih krajeva Bosne i Hercegovine i da bude promotivnog karaktera. Međutim, došlo je do pogoršanja epidemiološke situacije, sve je više zaraženih pa smo prisiljeni sve otkazati“, kazao je Mulić za „Nezavisne“.

Ipak, kako je istakao, poziv za ljubitelje raftinga i ljepota rijeke Une i dalje stoji, jer svi oni koji žele da osjete čari avanture i vožnje čamcima mogu se prijaviti turističkim agencijama i radnicima koji organizuju ove aktivnosti.

 „Male grupe ljudi, u skladu s epidemiološkim preporukama mogu da idu na rafting, da pješače ili koriste bicikl u prirodi na području Nacionalnog parka „Una“ i provedu kvalitetno kod nas cijeli ili dio odmora“, kazao je Mulić.

Također, treba dodati da je istovremeno, zbog istih razloga, otkazana i ovogodišnja „Ključka regata“ koja se održava na rijeci Sani, na području Ključa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije