Gradovi

Pacijenti u Doboju vakcinisani pogrešnim vakcinama, radnica udaljena s posla

Pacijenti u Doboju vakcinisani pogrešnim vakcinama, radnica udaljena s posla
Foto: Screenshot/rtvdoboj | Pacijenti u Doboju vakcinisani pogrešnim vakcinama, radnica udaljena

DOBOJ - Radnica Doma zdravlja Doboj prijavljena je da je umjesto vakcine protiv virusa korona dala vakcinu protiv sezonskog gripa, saopšteno je danas iz Policijske uprave Doboj.

U saopštenju se navodi da je radnica greškom umjesto vakcine Sinopharm pacijentu dala tzv. vaksi grip.
 
"Navedeni događaj je prijavljen našoj Upravi od strane Doma zdravlja Doboj 2.avgusta 2021. godine i o svemu je obaviješteno nadležno Okružno javno tužilaštvo Doboj", dodaje se u saopštenju.
 
JZU Dom zdravlja Doboj takođe je potvrdio da se desio neželjeni događaj prilikom vakcinacije 31. jula ove godine.
 
"U subotu 31. jula radnica JZU Dom zdravlja Doboj M.P. umjesto vakcine protiv COVID-19 proizvođača Sinopharm za osam sugrađana aplicirala je vakcinu protiv sezonskog gripa VAXIGRIP. Po saznanju o neželjenom događaju, proces vakcinacije je zaustavljen, radnica M.P. udaljena je sa radnog mjesta i procesa rada", navedeno je u saopštenju.
 
Kako se dodaje vakcinacija je nastavljena od strane drugih radnika ustanove.
 
"U ponedjeljak 2. avgusta u 7 časova ujutro, urgentnim dopisom o neželjenom događaju obaviješteni su Institut za javno zdravlje RS, Policijska uprava Doboj i Republička uprava za inspekcijske poslove, sektor zdravstvene inspekcije sa zahtjevom za hitno preduzimanje mjera za rješavanje ovog neželjenog događaja", navedeno je u saopštenju.
 
Kako se dodaje, doktori medicine zaposleni u Službi porodične medicine, takođe su odmah obavijestili naše sugrađane koji su primili vakcinu protiv sezonskog gripa, prilikom čega su upoznati sa dejstvom vakcine protiv sezonskog gripa, te da ne postoji opasnost po njihove živote i zdravlje niti neke eventualne posljedice.
 
"O odgovornosti radnice u procesu vakcinacije, po okončanju istražnih radnji, izjasniće se nadležne institucije, te do okončanja ovog postupka neće biti dodatnih saopštenja za javnost u cilju omogućavanja nesmetanog provođenja istražnih radnji", zaključeno je u saopštenju JZU Dom zdravlja Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije