Gradovi

Pratite nas na Google news

Pametne table za sanske srednjoškolce

Pametne table za sanske srednjoškolce
Foto: N.N. | Pametne table za sanske srednjoškolce
Zlatan Čekić

SANSKI MOST - Vrijedna donacija u vidu školskog namještaja, nastavnog pribora i pomagala stigla je danas iz Danske u Mješovitu srednju školu Sanski Most, a za njenu realizaciju najveće zasluge pripadaju bh. građanima koji žive i rade u Kopenhagenu, glavnom gradu ove skandinavske zemlje.

Prema riječima Nijaza Halilovića, direktora pomenute obrazovne ustanove, donacija će poslužiti za opremanje i poboljšanje uslova za izvođenje nastave u ovoj obrazovnoj ustanovi.

"Ukoliko se ima u vidu da namještaj i školski pribor koji koristimo potiče iz prijeratnog perioda, da je star i dotrajao, tada je jasno koliko nam ovo znači. Radi se o školskim klupama, stolicama, pametnim tablama, računarima i drugoj školskoj opremi", istakao je Halilović.

Školski namještaj se, prema njegovim riječima, nalazi u veoma dobrom i funkcionalnom stanju, a korišten je prije toga u danskim obrazovnim institucijama.

Inače, velike zasluge za realizaciju ove donacije pripadaju i nevladinoj organizaciji "Domovinska bašta", čija je direktorica Amela Omić ostvarila saradnju s Udruženjem "Most bro" iz Kopenhagena, koje mahom okuplja ljude iz Bosne i Hercegovine koji žive u toj skandinavskoj zemlji.

"Kada su se upoznali sa situacijom u Mješovitoj srednjoj školi organizirali su se i pomogli na ovaj način", kazala je Omićeva.

Također, upućena je i zahvalnost Vladi USK, koja je osigurala 6.000 maraka za troškove prevoza iz Danske do Sanskog Mosta.

Pomenutu školu u Sanskom Mostu pohađa oko 300 učenika, koji se obrazuju u devet stručnih zanimanja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije