Gradovi

Planinari trasirali novu stazu

Planinari trasirali novu stazu
Planinari trasirali novu stazu

TREBINJE - Članovi Planinarskog društva "Vučji zub" iz Trebinja trasirali su novu šetačku stazu na području Kučinog brda iznad grada, a ovih dana planiraju da je markiraju, nakon čega slijedi uređenje.

Povodom 11. decembra, Međunarodnog dana planinara, iz trebinjskog društva najavljeno je niz aktivnosti na uređenju, markiranju i održavanju staza na planinama Orjen, Bjelasnica i Leotar.

"Ovo će biti druga markirana staza od početka godine koja je namijenjena za takozvane šetačke ture. Osim staze 'Oko Pogače' /Leotar/ nova staza je izuzetno interesantna, s obzirom da nas vodi do nesvakidašnjeg i intrigatnog fenomena 'Kamene oči' /Kučino brdo/", kažu u Planinarskom društvu i podsjećaju da će to biti osma uređena i markirana staza u neposrednoj blizini grada.

Planinari navode da je ukupna dužina staze oko 7 kilometara i da polazi od Geljevog mosta, dijelom prolazi kroz borovu šumu i "kamenim policama" vodi do odredišta, sa jedinstvenim pogledom na panoramu Trebinja.

Iz Planinarskog društva Trebinje apeluju na sugrađane da čuvaju svaki bor, stogodišnju muniku i bukvu na Orjenu, ističući da će priroda uzvratiti istom mjerom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije