Gradovi

Pomoć opštini Kostajnica stigla iz kompanije Meridian

Pomoć opštini Kostajnica stigla iz kompanije Meridian
Foto: N.N. | Pomoć opštini Kostajnica stigla iz kompanije Meridian

Kraj 2020.godine i ulazak u novu 2021.godinu pored pandemije virusa korona koja ne jenjava zadesila je i prirodna katastrofa gdje je razorni zemljotres jačine 6,3 stepena po Rihteru zahvatio Petrinju u Hrvatskoj, a dva grada u BiH koja su pretrpjela veliku štetu su Kostajnica i opština Dubica.

Kompanija Meridian je uvijek na terenu i uz svoje sugrađane, tako i ovom prilikom se suosjeća sa opštinama koje je zadesio razorni zemljotres, sa ljudima koji su u trenu ostali bez svega što su godinama gradili. Ova kompanija posjetila je opštinu Kostajnica i donirala novčana sredstva opštinskom računu namjenjenom za saniranje štete nastale usljed zemljotresa.

U opštini Kostajnica oštećeno je preko 600 objekata, od toga 45 objekata je potpuno uništeno, 9 objekata treba djelimično rušenje, a 30 objekata hitnu sanaciju. Pored stambenih objekata velikih broj javnih ustanova je oštećen i treba hitnu sanaciju.

Kostajnica kao opština trenutno nema raspoloživih resursa kako bi se sama izborila sa nastalom štetom, a kompanija Meridian se odmah priključila i pružila solidarnost, podršku i pomoć.

"Zemljotresi su prirodne katastrofe koje niko ne može da predvidi, da se zaštiti i svakog mogu da zadese kao što su ovaj put našu opštinu gdje u trenu se ostaje bez svega onog što su ljudi cijeli svoj život stvarali i ulagali. Kompanija Meridian nas je kontaktirala odmah kako bi nam uručila pomoć te smo ovom prilikom im neizmjerno zahvalni što su društveno odgovorni i spremni da nam pomognu u ovim teškim danima", istakao je Aleksandar Pašić viši stručni saradnik za razvoj i odnose s javnošću iz kabineta načelnika opštine Kostajnica.

"Početak ove godine nažalost je obilježila velika katastrofa izazvana zemljotresom gdje je stradala opština Kostajnica i mi kao kompanija smo osjećali potrebu da pomognemo ovoj opštini, pokažemo solidarnost u ovim teškim momentima za ovaj narod. Uvijek ćemo pomoći gdje god je to potrebno jer je to najvažniji dio našeg poslovanja, biti društveno odgovorni", ističu iz kompanije Meridian.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije