Gradovi

Porodica iz Doboja dobila novu prizemnicu: Borba s vodom prošlost

Porodica iz Doboja dobila novu prizemnicu: Borba s vodom prošlost
Foto: N.N. | Porodica iz Doboja dobila novu prizemnicu: Borba s vodom prošlost

DOBOJ - Stalna borba s vodenom bujicom koju je svaka kiša donosila u dom Momira Maksimovića iz dobojskog naselja Usora je prošlost, jer je sa 36.000 KM sredstava Evropske unije njemu sagrađena nova prizemnica od 40 kvadratnih metara, u kojoj će bez bojazni moći da živi sa suprugom Radojkom.

"Do prošle godine, kada sam davao izjavu i kada su počeli raditi, voda je 23 puta ušla u kuću, a poslije toga još devet puta. Kuća je stara i pomalo je počela da puca. Ljudi su okolo nasuli svoja dvorišta, a naša kuća je ostala u rupi i čim veliki pljusak - kiša uđe u kuću, u sobe", prisjetio se Momir Maksimović.

U njegovom novom domu, koji treba da dobije priključak za struju, vodu i na kanalizacionu mrežu, posjetila ga je Steliana Nedera, rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH, koja se prethodno uvjerila da dobro napreduju radovi na izgradnji pumpne stanice, koja će obezbijediti da sve kuće, ne samo Momirova, ubuduće ostanu suve.

"Upravo je ovo jedan ključni, kritični projekat, stvara se pretcrpna stanica, gdje će vode koje u slučaju neočekivanih poplava nadiru ovdje moći da se izbacuju pomoću pumpi dalje u rijeku. To je nešto što je od ključnog značaja, ubrzano radimo na projektu i očekujemo da bude završen do kraja godine", kaže Nedera.

Milenko Gostić, šef gradilišta, kaže da su već oko šest metara završili te da imaju još devet.

"Položili smo separatore ulja, kolektore, znači oko 70 posto posla je završeno, sada lakši dio ostaje. Bosnu smo pobijedili, imali smo problem sa nivoom vode, to smo riješili. Lakši dio ostaje", poručio je on.

Nedera je razgovarala i s predstavnicima Gradske uprave Doboj, koji su joj predstavili infrastrukturne projekte koje imaju namjeru da realizuju, a za šta su im potrebna finansijska sredstva.

"Tu su izgradnja administrativnog centra, uređenje Centra za kulturu, Arhiva grada, Sokolskog doma i mnogi drugi infrastrukturni projekti o kojima često govorimo. Mi smo rezidentnu predstavnicu UNDP-a upoznali sa svim tim našim planovima i projektima, konkretno nismo dogovorili da li će nam oni u nekim od njih pomagati. Naravno, to ćemo dogovoriti u koordinaciji s Kancelarijom UNDP-a u Doboju", izjavila je Sanja Vulić, predsjednica Skupštine grada Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije