Gradovi

Prijedorski odbornici izglasali: Zaustaviti istraživanja za rudnike

Prijedorski odbornici izglasali: Zaustaviti istraživanja za rudnike
Foto: Srna | Prijedorski odbornici izglasali: Zaustaviti istraživanja za rudnike

PRIJEDOR - Skupština Prijedora donijela je zaključak u kojem se navodi da je neopodno privremeno zaustaviti sve radnje koje se tiču istraživanja na lokalitetima Bukova Kosa i Bistrica dok se ne dostavi sva relevantna dokumentacija koja se odnosi na dobijanje koncesija na ovim lokacizama, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

Predstavnici mještana Bistrice i Bukove kose prethodno su prijedorskim odbornicima, na posebnoj sjednici Skupštine grada o rudarstvu, iznijeli razloge zbog kojih se protive istraživanju i eksploatisanju uglja u ovim naseljima.

Sjednici su prisustvovala 22 odbornika od 31 i jednoglasno su prihvatili zahtjeve mještana Bistrice i Bukove kose da se u njihovo ime obrate predstavnici ovih naselja čiji su se stanovnici okupili ispred zgrade Gradske uprave.

Miroslav Curić iz Bukove kose rekao je na sjednici da se mještani ovog kraja protive otvaranju rudnika uglja i zbog ekoloških razloga, kao i zato što se bave poljoprivredom ali, i zbog stratišta iz Drugog svjetskog rata.

Zoran Ninić iz Bistrice u obraćanju odbornicima pozvao je lokalne vlasti da što prije preduzmu poteze, u skladu sa njihovim nadležnostima, radi zaustavljanja otvaranja rudnika uglja u ovom naselju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije