Gradovi

Prijedorski vulkanizeri na meti inspektora

Prijedorski vulkanizeri na meti inspektora
Foto: N.N. | Prijedorski vulkanizeri na meti inspektora

PRIJEDOR - Inspektori Odsjeka za inspekcijske poslove grada Prijedor u ovom mjesecu će kontrolisati rad subjekata koji se bave servisiranjem guma, najavljeno je iz ovog odsjeka.

Ekološki inspektor Darko Dragić rekao je da je putem Foruma za bezbjednost zajednice otvorio pitanje deponije otpadnih guma u prijedorskom naselju Gomjenica, gdje je zagađivač jedan od lokalnih vulkanizera.

"Imamo problem što naše preduzeće `Komunalne usluge` ima dozvolu za skupljanje i transport otpadnih guma, ali ne i za skladištenje i deponovanje ovog opasnog otpada. Mi smo primorani te subjekte upućivati u druge lokalne zajednice i izlagati ih velikim troškovima", rekao je Dragić na posljednjoj sjednici Foruma.

Dragić je naveo da je putem ovog tijela pokrenuto i pitanje napuštenih i ruševnih objekata na području Prijedora, koji predstavljaju potencijalnu opasnost po okolinu, te da je jedan takav objekat srušen po nalogu građevinske inspekcije.

On je dodao da u krugu bivše fabrike "Celpak" postoji opasnost od urušavanja dimnjaka, pa je u proceduri preporuka za njegovo rušenje.

"To su samo neki od brojnih sličnih objekata, a najveći problem su neriješeni imovinsko-pravni odnosi i, posljedično, nemogućnost pristupa svim vlasnicima", dodao je Dragić.

Forum za bezbjednost zajednice čine predstavnici Gradske uprave, Skupštine grada, policije, tužilaštva, školstva, zdravstva, vjerskih zajednica, organizacija nacionalnih manjina, Centra za socijalni rad, vatrogasaca, mjesnih zajednica, privrednih subjekata, inspekcija, medija, komunalne policije i radio-amatera, a njegove sjednice prate predstavnici misija OEBS-a i Eufora u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije