Gradovi

Prodajom kolača pomažu oboljeloj sugrađanki

Prodajom kolača pomažu oboljeloj sugrađanki
Foto: N.N. | Prodajom kolača pomažu oboljeloj sugrađanki

SANSKI MOST - Humanitarna akcija, u kojoj su se prodajom kolača prikupljala sredstva za oboljelu Saudinu Behremović (27), održana je u petak u Sanskom Mostu.

Učešće u akciji uzela su gotovo sva udruženja žena koja egzistiraju na području ove općine. Članice udruženja prodavale su kolače koje su same napravile te je na taj način prikupljeno oko 3.000 maraka, a sav prihod namijenjen je potrebama liječenja Behremovićeve.

"Ovaj humani čin još jednom dokazuje veliko srce Sanjanki, koje su uvijek spremne da ovakvim i sličnim akcijama pomognu ljudima koji su u istinskoj nevolji", istakla je Emira Talić, jedna od organizatora akcije.

Saudina Behremović ima teško oboljele bubrege, zbog čega je primorana svakog drugog dana da putuje na tretmane hemodijalize u bolnicu u Prijedoru. Zbog toga što funkcije njenih bubrega slabe, hitno joj je potrebna transplantacija bubrega, koja košta oko 60.000 eura.

Ova humanitarna akcija je samo jedan korak u pravcu da se pomogne Saudini, a uskoro se očekuje i otvaranje žiro računa za uplatu humanitarnih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije