Gradovi

Rekonstrukcije ulica u Doboju ne staju uprkos virusu korona

Rekonstrukcije ulica u Doboju ne staju uprkos virusu korona
Foto: N.N. | Rekonstrukcije ulica u Doboju ne staju uprkos virusu korona
Sanja Čakarević

DOBOJ - Mještani prigradskog naselja Bare do Doboja će uskoro dolaziti rekonstruisanom pješačkom stazom dugom 3.650 metara, čija sanacija je nastavljena nakon pauze u javnim radovima.

"Svakako da je ovo značajno. Znamo da je u mjesnoj zajednici oko 1.500 stanovnika koji gravitiraju prema gradu. Sigurno je da će ne samo ovaj projekat, već kompletna rekonstrukcija puta M17 olakšati kretanje ljudi, ali isto tako i motornih vozila. Vrijednost projekta rekonstrukcije puta M17 i svih ovih radova pored magistralnog puta, tj. svih autobuskih stajališta, trotoara i svega onoga što se radi je 10,8 miliona KM. To je svakako nešto što je kapitalno, jako značajno za grad i RS", kaže gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Radovi na rekonstrukciji pješačke staze i magistralnog puta M17 su dio projekta koji finansira Vlada RS.

"Ona je veoma značajna za naše školarce i radnike koji svakodnevno idu tom relacijom, a povezuje naše predgrađe s gradom", navodi Vanja Tanasić, mještanka Bare. Darko Vukojević podsjeća da se nekada tom stazom kretao i dobojski gradonačelnik koji je djetinjstvo proveo u ovom prigradskom naselju.

"Trotoar je bio oronuo, to je rađeno prije 30-40 godina", kazao je Vukojević.

Osim u Barama, građevinske mašine nastavile su radove i u Ulici kralja Aleksandra, u kojoj uklanjaju platane.

"Ti platani koji su smetnja jer su dizali trotoar i saobraćajnicu mijenjaće se novim, mi ćemo uraditi kompletnu rekonstrukciju i pješačkih zona, tj. trotoara i javne rasvjete, tako da će ta ulica dobiti novi sjaj - sjeverni ulaz u grad će dobiti novu dimenziju. Urađeno je izmještanje vrelovoda i toplovoda, kompletna zamjena, osim toga radi se i kolektor, tj. kanalizacija za kompletnu ulicu, nova vodovodna instalacija", rekao je Jerinić.

Vrijednost radova je 1,46 miliona KM. Dio ove ulice koji izlazi na magistralni put M17 biće povezan na kružni tok, čija izgradnja je planirana u sklopu infrastrukturnih projekata koje namjerava da realizuje lokalna vlast. Ona je većinu budžeta usmjerila na borbu protiv virusa korona, ali ne odustaje ni od najavljenih projekata.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije