Gradovi

Sanski Most: Pijaca puštena u rad pa ubrzo zatvorena

Sanski Most: Pijaca puštena u rad pa ubrzo zatvorena
Foto: N.N. | SANSKI MOST: Pijaca puštena u rad pa ubrzo zatvorena

SANSKI MOST - Štab civilne zaštite u Sanskom Mostu donio je odluku o ponovnoj zabrani rada gradske pijace nakon što je ona jučer nakratko počela s radom.

Ova odluka obrazložena je nastojanjem da se očuva povoljna higijensko-epidemiološka situacija u ovom gradu i procjenom da se prodavači i kupci ne pridržavaju propisanih higijensko-epidemioloških i zaštitnih mjera.

"Problem nam već sada predstavljaju gužve ispred banaka, gdje penzioneri čekaju svoje penzije, i očito je da se ne poštuju preporuke o fizičkoj distanci. Dosta smo uložili u proteklom periodu da očuvamo povoljnu situaciju i ovakva situacija je sada neprihvatljiva, jer grupisanja ljudi mogu biti vrlo štetna", istakao je načelnik ove općine, Faris Hasanbegović.

Nezadovoljstvo odlukom izrazili su pijačni trgovci, koji kažu kako su, zbog zabrane obavljanja djelatnosti, dovedeni u vrlo tešku ekonomsku situaciju.

U Sanskom Mostu do sada nije evidentirana niti jedna osoba zaražena virusom korona, a u kućnoj izolaciji trenutno se nalazi 36 lica, dok je za njih 211 istekao period samoizolacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije